24 October 2010

.S.E.S.A.K.

Assalammualaikum~~~~~
Apa Khabar sume???
harap sume baik-baik di hujung minggu nieyh~~~

ape program di hujung minggu nieyh??
xkan x kuar g mane-mane kot~~~
ikotkan, hati nieyh memberontak je nak kuar...
tapi fikirkan esok First paper exam, terpaksa la pendamkan niat di hati~~~

kalau dapat kuar la, dah jauh kaki nieyh melangkah...
x kira la  pegi mana pon...
kadang-kadang Mid, Times, Alamanda, Mines, Masjid India, Bukit Bintang....
x kisah la bersesak-sesak dengan orang ramai...
yang penting kita enjoy~~~~

sesak-sesak camni pon x kesah, hahaha...kadang-kadang tu bukan beli apa pon, just nak cuci mata je~~~

korang mampu ke bersesak-sesak dalam situasi camtu???
kalau mampu bagus la, boleh jadi geng~~~
kalau x tu, ermmm,,hahahah....

hah, kalau korang memang x suka bersesak-sesak,
hindarkan dari mengunjungi....................

8 TEMPAT PALING SESAK!!!!

Pertama:
Negara paling sesak di Eropah -
ENGLAND


mesti korang tau England kann???
kalau x tau x payah nak mengaku rakyat Malaysia la...
England bekas penjajah yang di panggil gak Britain nieyh merupakan negara paling sesak di Eropah, buat masa nieyh~~~~
kalau dulu Belanda ataupun nama lain die Holland ataupun Netherland, adalah negara paling sesak, kini England dah rampas tittle tu....hHuhH!!!
dikatakanlah, setiap kilometer persegi didiami manusia seramai 395 orang....kan!!!penuh lah kat mana-mana je dengan orang...

tau x England tu kat ner??hah, cek atlas cepat, tengok sekali eropah~~
but, England still x boleh lawan China sebagai negara paling sesak di dunia~~~

Kedua:
Pantai paling sesak-
Pantai Qingdao Huiquan, China


mak oii orang, kat mana-mana aje....
camne nak mandi nieyh, bukan kata nak berjemur pon x dapat, nak berjalan pon takut terpijak orang~~
pantai nieyh letaknya kat Teluk Huiquan, Shandong, China...
China nieyh bukan je negara paling sesak di dunia, sekali dengan pantai-pantainya pon sesak...

nape pantai nieyh femes sangat?dah xde pantai ke kat China nieyh??
pantai nieyh jadi tarikan sebab dikatakan pasirnya putih, halus dan gebu, airnya jernih, dan ombaknya pukul-pukul manja gitu~~musim sejuk pon still ade orang yang datang tau...

sebaiklah pantai-pantai kat Malaysia x camnieyh lagi~~~~

Ketiga:
Stesen Keretapi Bawah Tanah paling sesak-
Moscow, Rusia


Rusia nieyh adalah negara paling besar di dunia..kalau tengok peta, satu Artik tu die kongker...dari hujung timur sampai lah ke hujung barat luasnya~~~

dan Moscow yang merupakan ibu negara Rusia nieyh dah tentunya akan jadi tumpuan rakyatnya tuk duduk, tinggal, bekerja dan lain-lain lagi...so sudah tentulah sudah tentulah keretapi bawah tanahnya sesak dengan orang ramai, lagi-lagi di waktu kemuncak sebab nieyh je salah satu pengangkutan awam utama kat sana~~~

kalau Putra pon sesak camnieyh, patut dibuat lagi la dari bina ehem ehem ehem!!!

Keempat:
Keretapi paling sesak-
INDIA


ambek ko!!!!sekali dengan bumbung-bumbung die pon orang duduk!!!!!
kalau korang rasa KTM Komuter tu dah cukop sesak, dengan lembapnya, korang mesti lagi x sanggup nak naik keretapi kat India nieyh....dan, keretapi nieyh bukan tok dalam bandar tau, tapi antarabandar!!!bayangkan 5, 6 jam bersesak camtu!!!x sanggup ku,huhuhuhu.....

kalau KTM pon camnieyh la, x rela aku nak kuar, bek naik bas je, x pon dok la bilik,huhuhuhu.....

Kelima:
Jalan paling Sesak-
Shibuya, Tokyo, Jepun


hah, Jepun yang merupakan antara negara paling padat, memiliki Tokyo yang merupakan antara bandaraya yang paling mahal di dunia..mahal bukan dari segi apa, tetapi dari segi taraf hidup yang tinggi.

kat jalan nieyh lak, dikatakan hampir 2.5 juta manusia setiap hari guna...diulangi setiap hari dengan kehadiran 2.5 juta orang hanya di sebatang jalan....wow, memang amazing kalau dapat alami situasi tu gak~~
dikatakan juga, x kira siang malam, pagi petang, maghrib asar, jalan nieyh penuh je dengan orang...x pernah lengang-lengang la....sampai subuh hari pon penuh lagi dengan orang~~

kalau nak buat photoshoot kat sini, mesti payah......

Keenam:
Stadium bola sepak paling sesak-
Rio de Jainero, Brazil


hah, korang yang mana minat tengok bola tu, mesti slalu tgk kat maple je kannn~~~
hah, cube tengok bola kat sini, kat mana-mana tempat pon penuh dengan orang...

dicatatkanlah bahawa stadium ini pernah menerima kehadiran paling ramai dalam sejarah dunia perlawanan bola sepak adalah ketika perlawanan akhir FIFA 1950 iaitu hampir 210 000 orang~~~kaya tokey stadium nieyh...
kalau maple pon sesak camnieyh, kaya mamak maple tu~~~~

Ketujuh:
kawasan paling sesak-
Mongkok, China


sekali lagi, China tersenarai, iaitu dengan memiliki kawasan paling sesak, Mongkok....
dianggarkan bahawa seramai 130 000 manusia mendiami kawasan yang hanya seluas satu kilometer persegi~~~dan ianya disenaraikan dalam Guiness World Records tau~~~maknanya diiktiraflah kesesakan bandar nieyh...

Mongkok nieyh terletak di Kowloon, yang merupakan salah satu daripada Hong Kong....

Terakhir:
Kolam Renang Paling Sesak-
Kolam Tokyo Summerland, Jepun


gitu hah penuhnye orang kat kolam nieyh....bukan kata nak berenang, nak bergerak pon x boleh,huhuhuhu....
sanggup ke korang nak menambahkan lagi kesesakan kolam nieyh???huhuhu...yang mana dok suka nak amek kesempatan tu mungkin la....tapi mesti fikir banyak kali gak kalau nak join,huhuhu....

situasi nieyh sentiasa je berlaku dan bertambah dua kali ganda bile musim panas,huhuhuhu....nak cari air pon susah, penuh dengan orang je...bukan kolam renang dah nieyh, kolam orang,hihihiih....

sekian,
ini sahaja yang dapat dikongsi buat masa ini~~~
apa pun, selamat menikmati hujung minggu yang aman damai ini~~~
cuaca still redup seperti pagi walaupun dah tengahhari...nikmatilah keindahan hujung minggu ini~~~
selamat berhujung minggu~~~~











4 comments:

  1. berilmiah la sgt~~~muahhuhuhuuh.....

    ReplyDelete
  2. oh my gucci..............hahahaahahahahahaahah......gler ah epis........

    ReplyDelete
  3. geli aku dgn kesesakan org ni..omg!

    ReplyDelete